Muziek recensies

De Elektronische steunpilaar van Roosevelt voor het gemist van de clubs

De Elektronische steunpilaar van Roosevelt voor het gemist van de clubs

In iets meer dan twaalf maanden waarin de dansmuziek onze enige steunpilaar was om aan vast te klampen om te proberen alles te doen herleven wat verloren was wat betreft de warmte die we in clubs vonden, heeft Roosevelt voorgesteld om ons met zijn derde album een nieuw staaltje bij te brengen van zijn vindingrijkheid en talent om een elektronische pop formaat te diversifiëren dat steeds herkenbaarder wordt, maar ook volstrekt ambitieus is.

Zo bevestigt deze nieuwe “Polydans” opnieuw dat het een hedendaagse klassieker is in alles wat te maken heeft met het verkennen van territoria die te maken hebben met de invloed van techno binnen een spectrum van totaal toegankelijke composities geïnspireerd door het melodische en altijd uitgevoerd vanuit het oogpunt van een complete band.

Zoals de album titel al doet vermoeden, heeft Roosevelt deze keer zijn liefde voor clubcultuur uit en geprobeerd om verschillende aspecten ervan weer te geven. Interessant is dat de eerste twee singles helemaal achteraan in de tracklist staan. Zo eindigt de reis weer bij het begin, met de pakkende synthesizers en oldschool beats van “Sign”en de uitbarstingen van euforie in “Echoes”.

Aan de andere kant begint de plaat met “Easy Way Out”, dat net zo goed de eerste single had kunnen zijn. Dikke klanken, zware synthesizers, je krijgt er een beetje de feeling van The Weeknd. House elementen vind je terug in “Strangers”, catchy pop in “Feels Right” en een volledig instrumentaal kunstwerk op “Montjuic”, dit album heeft alles.

e toffe synthesizers leiden echter onmiddellijk naar de volgende hit, het goed opgezette “Forget” wordt gevolgd door een andere mega-euforische zonneschijn met “See You Again”. Onze persoonlijke favoriet op deze plaat is “Lovers” het laatste album dat Roosevelt voor dit album schreef. In de Verenigde staten gaan ze al lange tijd erg goed op de stijl van Roosevelt, het wordt tijd dat het hier in Europa ook op grotere schaal gaat gebeuren.

Eindbeoordeling: 4/5
4/5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.