Muziek recensies

De Sleutel tot succes voor Alicia Keys?

De Sleutel tot succes voor Alicia Keys?

Een dubbel LP van Alicia Keys? “Keys” is de opvolger van haar album “Alicia” uit 2020. Keys kondigde afgelopen oktober op haar Tik-Tok aan dat haar nieuw album twee soorten nummers zou hebben: “Original” versie, de piano vibes die we van haar gewend zijn en “Unlocked” versies die meer upbeat, drums en een flinke dosis energie bevatten.

Kant A is volledig door Alicia zelf geproduceerd terwijl kant B geproduceerd is door “Mike will made it”. De “Original” versie is niet veel meer “laid-back” dan de Unlocked versie. In de singel “Best of me” komen minder synthesizers en drums voor als je goed luistert. Het verschil is amper groot genoeg om een dubbele release te ‘rechtvaardigen’.

Het nummer “Skydive” krijgt een betere behandeling in de remix, de jazz en piano akkoorden van Keys worden opgetild met een stemmige saxofoon in de intro die de groove van het nummer optilt. Het nummer Daffodils (Original) is een heel timide nummer waarin een zachte harmonieuze piano het nummer leidt. In de remix daarentegen (Unlocked) wordt de piano verstoord door snerpende elektronische drums totdat de melodie amper meer te horen valt.

Het “probleem” van de hele plaat, het uitbrengen van twee verschillende versies is problematisch omdat er altijd een beter uit de bus komt dan de ander. Soms is het Alicia Keys oor voor melodie en moeiteloze vocalen en op andere nummers klinken haar nummers onaf met de input van “Mike will made it”. Het resultaat is een rommelige verzameling die niet gebonden is door inhoud of stijl.

Eindbeoordeling: 3/5
3/5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.