Muziek recensies

Tijdloos maar ook nieuw, Fontaines D.C. flikt het weer

Tijdloos maar ook nieuw, Fontaines D.C. flikt het weer

De Ierse postpunk band Fontaines D.C. uit Dublin heeft afgelopen week (11 januari 2022) nieuw werk uitgebracht. Het is een preview van hun nieuwe album: “Skinty Fia” dat op 22 april dit jaar uitkomt.

De nieuwe singel: “Jackie Down The Line” is donker, broeierig, tijdloos maar ook nieuw. Hetzelfde maar toch compleet fris. Het lukt Fontaines D.C. telkens opnieuw. Door messcherpe postpunk te combineren met rock en een algemeen gevoel van filosofie, lijkt Fontaines D.C. klaar te zijn voor wereldwijde dominantie.

Op dit moment zijn ze niet te stoppen. Hun derde album is alweer in aantocht en het heeft een merkwaardige titel: Skinty Fia. Het is een oude Ierse vloek die “de verdoemenis van het hert” betekent. De eerste single zal fans doen zwijmelen. Het is een donker nummer met “The Smiths”-vibes die onder postpunk kan uitgroeien tot een “anthem”.

Hopelijk gooit corona geen roet in het eten voor Fontaines D.C. want hun agenda staat bomvol gepland. Je kunt ze onderandere zien in Stockholm, Philadelphia, Montreal en zelfs in ons eigen mooie Utrecht. Wij adviseren om Fontaines D.C. nu te zien voordat ze zo groot worden dat je geen andere keus meer hebt ;).

Eindbeoordeling: 4.1/5
4.1/5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.